Blandet/Ukendt

Arrangementer

April 21.

Christiansen i høj sø

event-img

Dato: Fre. d. 19. januar til søn. d. 22. april 2018, kl. 12.
Pris: Entré: 50 kr
Lokation: Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3 D

TV-kunst, kommunistmusik og valsende melodier. Ny udstilling på Museet for Samtidskunst sætter fokus på overset periode i kunstneren og komponisten Henning Christiansens arbejde.Nyromantik i Henning Christiansens kunst i 1970'erne
Henning Christiansen ville skabe en bedre verden. Med skønne valse, folkelige melodier og romantiske kompositioner. Musikken var en del af en større kamp mod kapitalismen, EF-musik, skalkeskjul og udenomssnak. Nu viser Museet for Samtidskunst en udstilling med sjældent sete værker fra 1970'erne af en af Danmarks helt store lydkunstnere.

Fra Fluxus og minimalisme til nyromantik
Henning Christiansen er kendt for sin rolle i fluxusbevægelsen og for sine stramme, minimalistiske værker, der førte til et nybrud på den europæiske kunstmusikscene. Men omkring 1970 begyndte Christiansen at skrive en helt anderledes musik. En romantisk og følelsesfuld musik, der står i stærk kontrast til hans tidligere kompositioner. Indtil nu har disse værker været så godt som fraværende i den stadigt stigende bevågenhed om Christiansens kunst, både nationalt og internationalt.

Om udstillingen
Christiansen i høj sø udfolder Henning Christiansens oversete kunstneriske arbejde fra 1970'erne og sætter fokus på et årti med nyromantik og håb for en bedre fremtid. For Christiansen var den smukke musik tæt knyttet sammen med en bidende politisk bevidsthed og moralsk stillingtagen til verden.

"Kunsten skal være sådan at folket tror på sig selv", skrev Christiansen i sin notesbog. Musikken skulle bidrage til både den indre og ydre revolution - til at omforme verden efter kommunistisk forbillede.

I samarbejde med DR og Henning Christiansens Arkiv vises sjældne TV-værker, partiturer, scenografi-skitser, interviews og andre genstande, der ikke er blevet udstillet før.

Udstillingen inkluderer nye værker af kunstner og komponist Anders Lauge Meldgaard og kunstnergruppen LOL Beslutning, der arbejder videre med Christiansens værker. På deres egne måder har deres værker også oprigtighed og det følelsesfulde som centrale elementer. I samme ånd har kunstner Mira Winding skabt vægmalerierne, der fungerer som scenografi for udstillingen