Natur

Arrangementer

Marts 14.

Filmaften: Danmark under havet

event-img

Dato: Tor. d. 14. marts 2019, kl. 19.
Pris: Fri entré
Lokation: Byens hus, Stændertorvet 1

Dee færrest har været under havets overflade og den spændende verden, der udfolder sig der. Flotte ålegræsenge, stenrev og farverige tangskove, der myldrer af liv. Aftenens film: - Ålegræsengen - fiskelivets vugge og Stenrev- havets oaser.

Når vi ser naturfilm med undervandsoptagelser på TV, er det ofte udsendelser fra tropiske have med farvestrålende fisk og koraller og dramatiske historier om farlige hajer og andre eksotiske skabninger. I vores hjemlige farvande er der også meget, der er værd at studere og der er stort set ikke nogle, der kender til dem.

DN Roskilde sætter med arrangementetfokus på det danske hav. Her vil Bent Yde Jørgensen fra Chilbal Film dels holde oplæg og fortælle hvordan det er at arbejde som natur - og undervandsfotograf og vise en TV mini serie Havet omkring Danmark.

Bent Yde Jørgensen har igennem de sidste 15 år arbejdet som dykker naturfotograf og filmmager og har produceret en lang række film med hovedvægt på natur, miljø og populærvidenskab både fra den hjemlige dansk natur og eksotiske steder ude i verden