Omvisning

Arrangementer

August 22.

Herregårdenes Dag på Roskilde Kloster

event-img

Dato: Søndag den 18. august 2019, kl. 14.
Pris: Entré: 100 kr inkl. vin
Lokation: Roskilde Kloster, Sankt Peders Stræde 8E

Kom på en spændende og underholdende tur på Roskilde Kloster, som oprindeligt var herregården Sortebrødregård bygget i 1565. Nu er den gamle herregård hjemsted for Roskilde Kloster, lige midt i Roskildes centrum. Bestil billet via www.roskildekloster.dk.

Guiden fortæller spændende historier om herregården, det endnu tidligere munkekloster, om jomfruklosteret og om nutidens Roskilde Kloster. I hører om konger, herremænd, munke, adelige jomfruer - og om skrækkelige hekse på en dansk herregård.

Vi går gennem den smukke klosterhave og ser det imponerende klosteranlæg, den lille hyggelige klosterkirke, Riddersalen og de smukke stuer.

Besøget sluttes med et glas mousserende vin i den enestående Riddersal med gyldenlæder og unik loftsbemaling.

Roskilde Kloster ligger på det sted, hvor dominikanermunkene, "Sortebrødrene", byggede deres kloster i 1200-tallet. I 1565 blev herregården bygget af genbrugssten fra munkeklosteret.

Den gamle herregård, som nu er klosterets hovedbygning er den ældst beboede bygning i Roskilde. Klosteret, der er fredet i sin helhed, er en ren tidslomme midt i den travle by, blot 100 meter bag hovedgaden.

BILLETTER KØBES PÅ FORHÅND via klosterets hjemmeside, www.roskildekloster.dk.

Rundvisningerne er ikke egnede for små børn