Historisk

Arrangementer

Maj 28.

Grethe - En våbenmodtagelse

event-img

Dato: Torsdag den 26. marts til søndag den 1. november 2020, kl. 10-16.
Pris: Entré: 60 kr
Lokation: Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3

Særudstilling med den svenske kunstner Anna Kristensen.

Hvorfor forlod Annas far Danmark efter 2. verdenskrig? Han var leder af modstandsgruppen Ostedgruppen, der deltog i våbenmodtagelsen under kodeordet Grethe på Sjællands højeste punkt Gyldenløveshøj.

Efter krigen flyttede han til Sverige, hvor han blev gift med Annas mor, og hvor Anna er født og opvokset. Efter forældrenes død i 2010 begyndte Anna at udforske og forsøge at få klarhed over denne del af 2. verdenskrigs historie, der gemmer på glemte fortællinger om modstandsbevægelsen.

Udstillingen handler om modstandsgruppens aktiviteter og Annas vej til at forstå sin fars historie, og hvordan krig sætter spor langt efter sin afslutning.

I udstillingen indgår et omfattende dokumentarisk materiale med en film, kort, gamle og nye foto steder, personer og forskellige genstande, avisudklip, breve og håndskrevne notater, interviews og en række malerier.

Fri fra krig
I anledning af 75-året for Danmarks Befrielse den 4. maj 1945 sætter Roskilde Museum i 2020 fokus på tiden under og efter besættelsen med både særudstilling, familieaktiviteter, sangarrangementer, erindringssaloner og foredrag

TID, PRIS OG STED

27. marts - 1. november i museets åbningstid

Entré 60 kr.
Billetter købes i Roskilde Museums butik.
Roskilde Museum, Skt. Ols Stræde 3, 4000 Roskilde