Jazz

Arrangementer

Juni 23.

Jesper Nordberg Solo - Hvordan lyder Roskilde?

event-img

Dato: Onsdag den 23. juni 2021, kl. 19.30.
Pris: Fri entré
Lokation: Byens hus, Stændertorvet 1

Jazzet optakt til Skt. Hans-bålet! Den svenske kontrabassist Jesper Nordberg spiller solokoncert til filmcollage af forskellige steder i Roskilde. Projektet modtager støtte af Roskilde kommune.

Adgang fra 19.30, koncerten starter 20.00 og har en varighed på ca 40 min.Billeter er gratis og kan bookes her: https://billetto.dk/e/jesper-nordberg-solo-hvordan-lyder-roskilde-billetter-541724

Jesper Nordberg er en ung kontrabassist, med base i Malmø og København, hvor han studerer på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har arbejdet med en række fremtrædende jazzmusiker, som f.eks. Jesper Zeuthen, Tomasz Dabrowski og Michala Østergaard Nielsen.

Med en stor tone og karakteristisk følsomhed for rytmiske forandringer og forvrængninger har han etableret sig som en egen stemme på jazzscenerne i både København og Malmø. Han har et stort interesse for folkemusik fra Balkan, og har samarbejdet med musiker fra Kroatien, Serbien, Bosnien, Makedonien og Rumænien.

"Jesper Nordberg Solo - Hvordan lyder Roskilde?" er en multimediaforestilling bestående af kontrabas og et film-collage af YouTube-klip af Roskilde. Jeg vil prøve på at kombinere det lokale med det internationale, ved at prøve på at lære Roskilde og kende hjemmefra. Gennem min fortolkning af Roskilde som by, som jeg jo gør udfra min kontekst og mine forudsætninger, får publikum både en oplevelse fra en anden kontekst, på samme tid som forestillingen er funderet i deres lokale virkelighed - et møde som jeg tror har en stor potentiale, og der kommer til at være en spændende oplevelse for publikum i Roskilde