Blandet/Ukendt

Arrangementer

September 24.

Udstilling: One Thousand Books

event-img

Dato: Fredag den 20. august til søndag den 19. september 2021, kl. 10.
Pris: Ukendt
Lokation: Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14

Bøger kan også være kunst.

One Thousand Books har til formål at udbrede kendskabet til kunstnerbøger og udstille eksempler på, hvordan kunstnere bruger det, at lave bøger som kunstnerisk redskab.

For første gang siden sin begyndelse i 2013 er One Thousand Books flyttet uden for København - i håbet om at engagere et nyt publikum og lade interessen slå rødder i byen. Den 20. august til 19. september afholdes en kunstnerbogs-festival, som vil dukke op på uventede steder og møde Roskildes borgere, hvor de er. Et af stederne er på biblioteket, hvor Design-trioen Alexis Mark udstiller deres favoritbøger. Udstillingen bliver sat op den 18. august om eftermiddagen i Udsigten ved siden af DVD'erne ved vinduet. Der vil også blive placeret en række flade beton duer i udeområdet. Det hele vil blive fjernet igen umiddelbart efter den 19. september. Bøgerne i udstillingen må gerne berøres.

Festivalens overordnede tema er Distribution - et ord der er mere aktuelt end nogensinde før. For kunstnere og deres publikum er distribution af billeder og idéer meget central ogi konstant udvikling. One Thousand Books spørger, hvad vi kan lære af naturens måde at distribuere sig selv og dele impulser og reaktioner med hinanden på, og forsøger at separalleller mellem merkantile strukturer, frøstande og mycelium-netværk.

One Thousand Books udspringer af den overbevisning, at udgivervirksomhed er en mangesidet samtidskunstsdisciplin, som fortjener lige så meget plads og opmærksomhed
som mere traditionelle og udbredte kunstgenrer som for eksempel maleri, skulptur og performancekunst.

Hele programmet er gratis. One Thousand Books er partner med Nationalpark Skjoldungernes Land og samarbejder med Museet for Samtidskunst og Roskilde Bibliotek.

https://2021.onethousandbooks.org/